Välkommen

Analysera sidor

Till stycke 1
Till stycke 2
till stycke 3Ica Maxi

[tillbaka]

1. Ica Maxi är en webbplats som tro det eller ej har alla som målgrupp trots att man brukar säga att ett företag inte kan ha alla som målgrupp men ica Maxi har nästan det. Kanske inte alla som barn och så vidare men alla myndiga personer som bor i egen bostad men det finns så klart yngre som handlar också.
2. Syftet med Ica Maxis webbplats är lite gott och blandat. Man kan handla online, se erbjudande, recept och det finns även kundservice på sidan.
3. Ica Maxis webbplats är en mycket bra och strukturerad webb plats där man lätt når det man söke och det är lätt att navigera sig fram. Sidan är väldigt bra gjord och den stämmer med logiken.
4. Bilderna på sidan används väldigt snyggt och smart för att locka så många konsumenter som möjligt. Bilderna är väl upplagda och strukturerade för minemal vilseledning.
5. Jag vet inte riktigt hur en synskadad männsiska hade uppfattat sidan men troligen ganska svårt eftersom kontrastera är inte speciellt frånskilljande och det är inga starka färger samt inte de bästa färgerna för en synskadad.

[Toppen]

Youtube

1. Målgruppen Youtube har skulle jag ändån säga är i princip alla människor eftersom det inte finns nån åldersgräns i terms of service. Idag kollar nästan alla på Youtube. Ifrån man faktiskt fattar något upp till ålder man inte heller fattar något. Det finns åldersgräns på vissa klipp som inte är läpiga för yngre barn med jag skulle fortfarade säga att Youtube riktar in sig på alla för det finns något för alla.
2. Syftet med Youtube är rent nöje, det ska finnas något att kolla på för alla och det är i rent nöjesyfte, men det finns även i lärande syfte. Det finns olika gangerar som mode och gaming som exempel.
3. För någon som jag som använder denna webbplats daglien tycker jag den är väldigt enkel att navigera och det skulle jag även säga att folk som inte använder sidan regelbundet hade tyckt också. Det står tydligt vad du gör och vart du är så det är inte speciellt vilseledande.
4. Det finns inga speciella bilder på denna sida utan det är så kallade thumbnails som är en bild från klippet som finns att kolla på. Så denna bild fyller syftet att locka människor till att kolla på videoklippet vilket är ett smart sätt att få flera tittare.
5. Just för synskadade kan det vara svårt men det finns alltid ljud att lyssna på. Det beror helt på videoklipp till videoklipp för det filmas olika grejer och i sin tur olika färger där vissa färger är enklare att se en andra för synskadade.

[Toppen]

Wikipedia

1. Jag skulle säga att Wikipedia är en webbplats för alla som börjat skolan och uppåt i ålder, kanske mellan 13 och upp. Ungärfär i högstadiet börjar man med att göra research på uppgifter och uppsatser man ska skriva. så jag skulle säga att ålder här är mellan 13 och upp.
2. Syftet med Wikipedia är rent lärande syfte då det finns information om i stort sätt allt du kan tänka dig även om allt inte stämmer till 100% så finns det fortfarande skrivelser om allt. Vem som heslt kan skriva en fakta text och om det är någorlunda rimligt så kommer det stå kvar på Wikipedia.
3. Wikipedia är inte specillt bra gjord för att vara en så stor sida. Det är mycket klottrigt och luddigt men det går att navigera sig fram om man är någulunda rutinerad. Men ingen bra struktur och mycket luddig webbplats.
4. Det kan vinnas några bilder på sidan det beror om skirvaren har valt allt lägga till en bild i texten hen skriver för att få en bättre kontext men annars finns det inga biler att tala om. De bilder finns är helt okej.
5. Synskadade uppfattar denna sida dålig eftersom det bara är vitt och inga kontraster.