Välkommen

Analys av 1177.se

Vilken målgrupp verkar webbplatsen ha?
Denna webbplatsens målgrupp är hela Sveriges befolkning.
Vilket syfte, vilken funktion verkar webbplatsen ha?
1177.se är en vårdguide där privatpersoner kan boka/avboka möten med olika sorters läkare. Man kan också söka efter information om sjukdomar eller liknande. Syftet tror jag är att göra det lättare för privat personer att få reda på saker och ting samt göra det lättare att boka eller avboka tider.
Hur logisk tycker du att navigeringen på webbplatsen är, lätt att ta sig framåt på de olika sidorna, lätt att hitta det man eventuellt söker?
Navigeringen är mycket bra. Det finns tydliga sökfält och rubriker för varje sida. Det är också väldigt enkelt att hitta till supporten eller andra e-tjänster på webbplatsen.
Hur används bilderna på webplatsen?
Bilderna används för att ge webbplatsen mer karaktär och för att tydligare visa för besökaren vad texten intill handlar om.
Hur skulle en synskadad uppfatta webbplatsen
En synskadad tror jag skulle uppfatta webbplatsen väldigt bra. Det är inte många färger som gör det rörigt för läsaren. Texten är röd med vit bakgrund. däremot finns det vissa texter som är blå, men jag tror inte det är någon fara eftersom det är på en vit bakgrund.