Tokyo

På en resa till Tokyo kan alla förväntningar och förhoppningar besannas – ät sushi, sjung karaoke, beskåda sumobrottning eller besök en av de knäppa temarestauranger som finns att välja bland. Välkommen till en trendig stad i ständig förändring! Japans huvudstad består egentligen av flera städer och förorter som smält samman, och huserar runt 35 miljoner människor på en yta stor som Skåne. Under din resa till Tokyo kan vi rekommendera en tur upp till utsiktsdäcket i Tokyo Tower. Utsikten från tornet, som är 333 meter högt och en av stadens högsta byggnader, bjuder på ett gytter av hus, skyskrapor och neonskyltar så långt ögat når. Tunnelbanekartan liknar, med sina 14 linjer, mest ett färggrant garnnystan. Tokyo är en plats av överväldigande proportioner, med ett shopping- och nöjesutbud som slår det mesta.Att resa till Tokyo innebär att komma till en annan värld. Japaner (och alla sydkoreaner som bor i Japan) är experter på att framställa utsökta råvaror och kvalitativa produkter. Här lämnas inget åt slumpen och det märks i hela samhället. Invånarna i Tokyo är fogliga och vänliga, har tålamod och är alltid tillmötesgående trots språkbarriärer. Du ser inga hemlösa eller tiggare på gatorna i Tokyo inte heller någon som plankar på tåg eller tunnelbana. Man gör rätt för sig i Japan fast samtidigt är många rebelliska i form av klädsel och stil. Många ungdomar klär sig i maskeradliknande kläder såsom french maid i stadsdelen Akihabara eller som i stadsdelen Harajuku där popkulturen växt sig stark och ungdomar har en stil som om Gothic Lolita och Manga.Så hur tar jag mig hit?

Arlanda
Bor du norr om stockholmsområdet och uppåt rekommenderar vi Stockholm Arlanda. Arlannda är beläget i Märsta norr om Stockholm och är en stor och lite klumpig flygplats. Med Norwegian flyger du runt 200-300 kr enekl resa. Andra bolag att rekommendera är SAS och lufthanssa.
Landvetter
Bor man mot Göteborgshållet så kan vi rekommendera att ni flyger från Landvetter airport. Landvetter ligger en bit utanför Göteborg och har billiga avgångar med exempelvis Lufthanssa, KLM och Air France. Flygbiljetterna varierar i detta fall en hel del men detta beror på att dessa bolag inte är några budget bolag.Top sevärdigheter i Paris!

 • Gå På Robotrestaurangen
 • Robotrestaurangen ligger i Shinjuku och bjuder på en unik upplevelse som jag inte sett någon annanstans i världen. Det är inte så mycket av en restaurang egentligen, utan mer en nöjesshow där robotar och skådespelare dansar och utför olika akter. Man kan dock äta till showen om man vill, eller bara köpa snacks och dryck. Det är en häftig show med neonljus och massvis av effekter som minst sagt ger en minnesvärd upplevelse. robot restaurant Gå Över Ikoniska Shibuya Crossing. När trafikljusen slår om till grönt för fotgängare händer något unikt och plötsligt befinner man sig mitt på världens mest befolkade övergångsställe. Det är en surrealistisk känsla som går igenom kroppen när man går över gatan vid Shibuya Crossing. Allra mäktigast är det under rusningstid, men fram tills midnatt är det i stort sett alltid mycket folk som passerar detta övergångsställe. Att gå över världens mest folktäta övergångsställe är en klassisk sak att göra i Tokyo som turist. En av de bästa utsikterna om man bara vill spana in folkmyllret från ovan hittar man på Starbucks, men var beredd på att köa för fönsterplats ifall du inte har tur och att någon är på väg att gå precis när du kommer dit.


 • Akihabara
 • Japan är känt för sin anime och manga och det är i området Akihabara som man hittar de största utbudet. Här finns hundratals butiker som säljer anime och mangarelaterade prylar, både nytt och limited edition, men också begagnat. Gatorna pryds av stora neonskyltar och tv skärmar och även om man själv inte gillar manga och anime så är det värt att uppleva stämningen och att bara promenera runt och spana in vad som finns.


 • Åk Mariokart Genom Staden
 • En annan kul sak att göra i Tokyo är att boka in sig på en tur där man får åka Mariokart genom staden. Klä upp dig i din favoritkaraktär och kör runt bland Tokyos gator i riktig trafik med en klassisk gokart.


 • Tokyo Sky Tree Och Tokyo Tower
 • Världens näst högsta byggnad är 634 meter hög och bjuder på en spektakulär utsikt över staden. Ett annat högt torn är Tokyo Tower, inspirerat av Eiffeltornet i Paris. Det är nästan ett måste att besöka något av dessa två torn, som båda är klassiska sevärdheter i Tokyo.


 • Stadsvandring, Mat Och Pubrunda
 • För att vara säker på att få ut det mesta av staden så kan jag varmt rekommendera matrunda och pubrunda. Stadsvandring kan man göra på egen hand, men en guidad stadsvandring kan vara intressant ifall man vill veta mer om olika platser och områden man besöker. Matrundan visar upp det bästa som Tokyo har att erbjuda när det gäller mat. Efteråt kan man följa med på pubrunda för att uppleva det häftiga nattlivet samtidigt som man får träffa andra som reser med liknande intressen.


 • Gå På Sumobrottning
 • Japans nationalsport har blivit känt världen över och det är absolut en speciell upplevelse att gå på sumobrottning. Bra att veta är att biljetterna släpps först ett par veckor innan varje match och att det inte finns så många lediga platser.


 • Tokyo Disneyland Resort
 • En drömvärld för både barn och vuxna med mängder av attraktioner och karuseller, och så klart alla favoritkaraktärer från Disneys sagovärld. I Tokyo finns ett av världens största Disneyland och det är även det Disneyland som är billigast att besöka. Har du ett par dagar över och reser hit med barn är detta nästan ett måste att göra i Tokyo.


 • Tempel Och Heliga Platser
 • Även om Tokyo är en supermodern storstad i sin sanna mening så finns det gott om det gamla kvar att utforska. Japanska tempel och “shrines” är otroligt vackra och spelar än idag en stor roll för det dagliga livet bland lokalbefolkningen. Några tempel som inte bör missas är Sensoji templet, Zojoji Temple, Meiji Shrine, Sengakuji Temple, Nezu Shrine och Hie Shrine. Att besöka några av dessa tempel bör absolut finnas med på din lista med saker att göra i Tokyo.


 • Shopping
 • Tokyo är ett paradis för alla shopaholics. Här finns alla märken och butiker som man kan tänka sig och de största butikerna har flera våningar. Till exempel har trendiga Uniqlo en flaggskeppsbutik i Ginza som är hela 12 våningar stort. Stora shoppingcenter finns det gott om i staden och det bästa shoppingutbudet finns i Shibuya, Ginza och Shinjuku. I Shibuya hittar man även trendiga Harajuku där flera populära klädesmärken finns representerade blandat med second handbutiker. Missa inte att gå in på Uniqlo, Don Quijote och 100 yen shops (Daisho är en av de största).


 • Besök En Izakaya
 • Japans motsvarighet på en pub. Det är hit alla japanska businessmän går efter jobbet för att dricka och socialisera. En Izakaya är ofta en liten bar eller ett hål i väggen med väldigt begränsat utrymme. Detta gör atmosfären mer familjär och trevlig och ger därför också en annan upplevelse än vad man annars kanske är van vid när det gäller pubar. Att besöka en Izakaya är helt klart ett måste att göra när man är i Tokyo. Omoide Yokocho, även känd som Piss Alley är en smal gränd i Shinjuku som har ett flertal små izakayor som serverar mat och dryck i genuin miljö. Det är ett arv från krigstiden och än idag är det populärt bland businessmän att gå hit efter jobbet.