Paris

Paris, en av Europas mest flärdfulla städer! Här kan du koppla av på ett café med en kopp kaffe och filosofera, trängas framför Mona-Lisa på Louvren, beställa ostron och champagne på en gourmetrestaurang eller promenera med din kärlek över några av Seines alla broar. Vid första besöket här hamnar du troligtvis i kvarteren kring konstmuseet Louvren och paradboulevarden Champs-Elysées; det pompösa Paris med dyra restauranger och mycket turister. Ett måste är de latinska kvarteren på södra sidan om Seine, här finns massvis av små mysiga restauranger, barer, matmarknader och trånga gränder. Paris är en magisk stad som måste upplevas!Så hur tar jag mig hit?

Skavsta
Bor man i stockholmsområdet samt sydöstra Sverige rekommenderar vi att man flyger från Skavsta airport. De flygbolag som flyger från skavsta är Rayanair. Billigaste flygresor har dock Rayanair som försöker pressa sina priser till max. För ca 110 kr tar du dig till Paris enkel med Rayanair.

Arlanda
Bor du norr om stockholmsområdet och uppåt rekommenderar vi Stockholm Arlanda. Arlannda är benäget i Märsta norr om Stockholm och är en stor och lite klumpig flygplats. Med Norwegian flyger du runt 200-300 kr enekl resa. Andra bolag att rekommendera är SAS och lufthanssa.

Top sevärdigheter i Paris!

  • Eiffeltornet
  • Av alla sevärdheter Paris kan stoltsera med så är detta stadens mest välkända symbol. Tornet är 324 meter högt så hiss är att rekommendera även om det går att ta trapporna både upp och ner. Vid klart väder ser man hela sju mil. Högst upp i Eiffeltornet finns en trevlig champagnebar där man kan skåla i ett glas bubbel och njuta av utsikten.


  • Louvren
  • Louvren är världens mest kända konstmuseum fyllt med tavlor, skulpturer och konstverk från över fem sekler. Det är omöjligt att hinna med allt så koncentrera dig på det som intresserar dig mest. Missa inte Venus från Milo, Marlyhästarna av Guillaume Coustou och såklart da Vincis Mona Lisa.


  • Sacré-Cœur
  • Montmartres berömda vita basilika ligger vackert belägen på Montmartre-kullen, Paris högsta punkt. Basilikan är byggd i romersk-bysantisk stil och är idag ett av stadens mest kända landmärken. Att ta sig upp hit och beundra utsikten är ett måste att göra i Paris! Det går både att promenera eller ta hiss upp. I området runt Sacré-Cœur finns mängder av mysiga små gränder och konstnärer som gärna målar ditt porträtt.


  • Latinkvarteren
  • Latinkvarteren bjuder på vackra byggnader, mysiga restauranger och intressanta små butiker. Tack vare universitet Sorbonne var området under medeltiden förknippat med intellektuella akademiker, konst och film. Många talade här latin, vilket förklarar namnet.

  • Triumfbågen
  • Triumfbågen är Napoleontidens största symbol och ligger i ena änden av paradgatan Champs-Élysées och omges av ytterligare elva boulevarder. Pampigt är bara förnamnet.